„După vaccinarea împotriva COVID-19, cazurile de infectare în rândul personalului medical din România au scăzut cu peste 87,7%, a anunțat Ministerul Sănătăţii.
„Cu toţii avem cel puţin un prieten sau o rudă nehotărâtă când vine vorba de vaccinare. Dacă vrei să le arăţi că vaccinul funcţionează, acum ai un nou exemplu puternic, chiar din rândul medicilor. După vaccinarea împotriva COVID-19, cazurile de infectare în rândul personalului medical din România au scăzut cu peste 87,7%”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii.
Oficialii MS au postat şi un grafic care arată o evoluţie descendentă a cazurilor din rândul personalului medical din România.
„Dacă înainte se înregistrau aproximativ 500 de cazuri noi pe săptămână, acum numărul lor a scăzut sub 50 de cazuri”, se mai menţionează în postare.
În urma centralizării reacțiilor advserse înregistrate după vaccinarea împotriva Covid-19 și analizarea cazurilor, CNCAV a transmis „profilul” persoanei predispuse la astfel de reacții.
Femeile sunt mai predispuse decât bărbații la a face reacții adverse după imunizarea la COVID, potrivit medicului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.
Potrivit acestuia, 77% dintre persoanele care au avut reacții adverse sunt femei.
Gheorghiță a mai afirmat că vârsta medie a celor care dezvoltă reacții după administrarea serului anticoronavirus este 41 de ani.
În total, de la începutul campaniei de vaccinare (27 decembrie), au fost înregistrate 3.070 de reacții adverse.